HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Vissa av våra kunder undrar vad vi gör med informationen och här beskriver vi lite mer formellt hur vi arbetar med information.

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Denna policy beskriver varför vi samlar in information om dig och hur informationen hanteras, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss.

Vi är personuppgiftsansvariga i enlighet med dessa villkor och ansvarar för att behandling sker enligt gällande lagstiftning.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information. 

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Vi behöver veta ditt namn och adresser för fakturering och leverans.

Vill du beställa mot faktura så måste vår samarbetspartner Klarna ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura.

När du betalar med kort så krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer, men detta sparas inte. Kortnumret skickas via en säker server och Klarna sköter kortbetalningar via oss.

Sen så måste vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress samt eventuellt även telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Här kommer en mer detaljerad beskrivning. 

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss så går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig. 

WordPress

Vi använder ett system för vår webshop som heter WordPress. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlat. När du lägger en beställning hos oss så sparas den i detta system. 

Vi och vår leverantör Bravomedias tekniker har tillgång till denna information. Systemet förvarar informationen åt oss men behandlar den inte på något sätt utan vår tillåtelse och att vi begär det. Exempelvis kan det vara om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Bravomedias tekniker undersöka ordern och felsöka. 

I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) och den adress vi ska skicka varorna till. 

Det är från detta system som du får e-postmeddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order. 

BETALLÖSNING

När du kommer till kassan så måste du betala för dina varor. Beroende på betalsätt så kommer en extern betalningsförmedlare att erhålla information om ditt köp. Vi använder oss av Klarna.

Klarna har ett system där orderns innehåll syns innan en order bekräftas, vilket innebär att all information om beställningen inklusive orderrader skickas dit.

Har du frågor kring hur Klarna behandlar din information måste du kontakta dom. 

AFFÄRSSYSTEM

När din beställning gått igenom skickas den till vårt affärssystem Fortnox. Vi använder ett separat affärssystem för att knyta ihop lager, bokföring och logistik. Det är bara vi och affärssystemets tekniker som har tillgång till systemet och ingen bearbetar dina uppgifter utom vi. 

DINA KUNDMAIL

Vi använder one.com för vår kundservice mail. När du mailar till oss så sparas mailen på deras server. Vi sparar all korrespondens för att snabbt kunna ge svar om liknande ärenden skulle återkomma, vilket är vanligt.  

DATASKYDDSANSVARIG HOS MIXOTERM

Magnus Granehed är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information.  Vill du ha kontakt så maila info@mixoterm.se 

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig. Vill du inte ha information från oss så finns det en länk i de informationsbrev du får som du klickar på för att avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen. 

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten. Du kan också skapa konto hos oss för att se dina tidigare beställningar. 

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg och hålla dig inloggad på webbplatsen.

Vi använder dessutom Googles tjänster ”Google Analytics” och ”Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder Cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan. Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER OCH VAL

Du har rättigheter när det gäller dina personuppgifter och du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas. Du kan när som helst begära att vi rättar uppgifterna om dig om de skulle visa sig vara felaktiga eller inaktuella eller att vi helt tar bort dem. Du kan när som helst invända mot att dina personuppgifter används för direktmarknadsföring, automatiskt beslutsfattande eller profilering.

Du har dessutom rätt att en gång per kalenderår kostnadsfritt få veta vilka av dina personuppgifter som vi hanterar. Din skriftliga begäran skickas till postadressen nedan och måste vara undertecknad av dig personligen.

Om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss får du gärna kontakta oss eller Datainspektionen.

Så här kontaktar du oss

För ytterligare information om personuppgiftshantering eller om du har frågor, är du välkommen att kontakta oss.

Mixoterm AB

Prästgårdsgatan 16

521 43 Falköping

Tel: 0515-107 10

e-mail: info@mixoterm.se 

 

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas. För att be oss om att radera kundkonto och kundinformation vänligen kontakta oss.

Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på info@mixoterm.se

Vi hoppas att du i och med detta känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta använda vår webbplats.

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.